Mein MATLAB Forum - goMatlab.de

Mein MATLAB Forum

 
Gast > Registrieren       Autologin?   

Bücher:

Studierende:
weitere Angebote

Partner:


Vermarktungspartner


Forum
      Option
[Erweitert]
  Diese Seite per Mail weiterempfehlen
     


Gehe zu:  
Neues Thema eröffnen Neue Antwort erstellen

Make Matlab to reactor on batch output

 

Tschounes
Forum-Newbie

Forum-Newbie


Beiträge: 7
Anmeldedatum: 11.02.16
Wohnort: ---
Version: ---
     Beitrag Verfasst am: 08.11.2018, 09:39     Titel: Make Matlab to reactor on batch output
  Antworten mit Zitat      
Hi Matlab Developers!

I have a tricky question: I have a Matlab script that controls a motion tracking system. I want to have that script running the whole time but I only need to store data when a 2nd software sends a trigger signal and similarly to stop data storage when a stop signal is sent. The only way to send a signal from the other software is that I can execute a batch file or an exe file with that software. To content of my batch file I can of course choose myself. However, I didn't had a good idea how I can make a matlab script to react on the execution of a batch file. Does anyone have a good idea how to solve this? Smile

Thanks a lot!
Cheers,
J
Private Nachricht senden Benutzer-Profile anzeigen


Harald
Forum-Meister

Forum-Meister


Beiträge: 19.198
Anmeldedatum: 26.03.09
Wohnort: Nähe München
Version: ab 2014a
     Beitrag Verfasst am: 08.11.2018, 17:30     Titel:
  Antworten mit Zitat      
Hi,

possibly not the smartest solution, but should work:

Have the batch file create / delete a file with a certain name.
MATLAB: check if that file exists ( exist )

Best,
Harald

P.S.: this is a German-language forum. If you speak German, you are very welcome to do so in this forum.
_________________

1.) Ask MATLAB Documentation
2.) Search gomatlab.de, google.de or MATLAB Answers
3.) Ask Technical Support of MathWorks
4.) Go mad, your problem is unsolvable ;)
Private Nachricht senden Benutzer-Profile anzeigen
 
Tschounes
Themenstarter

Forum-Newbie

Forum-Newbie


Beiträge: 7
Anmeldedatum: 11.02.16
Wohnort: ---
Version: ---
     Beitrag Verfasst am: 14.11.2018, 05:24     Titel:
  Antworten mit Zitat      
Danke Harald.
Meine Lösung war nun über registry Einträge das zu machen. Nicht ganz elegant aber erfüllte den Zweck!

LG Jonas
Private Nachricht senden Benutzer-Profile anzeigen
 
Neues Thema eröffnen Neue Antwort erstellen



Einstellungen und Berechtigungen
Beiträge der letzten Zeit anzeigen:

Du kannst Beiträge in dieses Forum schreiben.
Du kannst auf Beiträge in diesem Forum antworten.
Du kannst deine Beiträge in diesem Forum nicht bearbeiten.
Du kannst deine Beiträge in diesem Forum nicht löschen.
Du kannst an Umfragen in diesem Forum nicht mitmachen.
Du kannst Dateien in diesem Forum posten
Du kannst Dateien in diesem Forum herunterladen
.



goMatlab ist ein Teil des goForen-Labels
goForen.de goMATLAB.de goLaTeX.de


 Impressum  | Nutzungsbedingungen  | Datenschutz  | Werbung/Mediadaten | Studentenversion | FAQ | goMatlab RSS Button RSS


Copyright © 2007 - 2018 goMatlab.de | Dies ist keine offizielle Website der Firma The Mathworks
Partner: LabVIEWforum.de

MATLAB, Simulink, Stateflow, Handle Graphics, Real-Time Workshop, SimBiology, SimHydraulics, SimEvents, and xPC TargetBox are registered trademarks and The MathWorks, the L-shaped membrane logo, and Embedded MATLAB are trademarks of The MathWorks, Inc.